Hoitojakso

hallinta - 01.06.2010 - 04:36
 • Uuden hoitojakson pääsee tallentamaan potilassivun alareunasta, klikkaamalla "Uusi hoitojakso".
 • Hoidot tallennetaan seuraavien periaatteiden mukaisesti
 1. Hoitolinja: diagnoosin jälkeen annettu hoito on on 1. hoitolinja, koskee myös Ei hoitoa -valintaa. Uusi hoitolinja valitaan aina relapsin jälkeen aloitetulle hoidolle. Kaikki muut hoidot ovat saman hoitolinjan alla
 2. Hoitolinjaan voi määrittää haluttaessa myös hoidon tavoitteet (parantava/elämää pidentävä/palliatiivinen/saattohoito). 
 3. Hoitojen nimeäminen (ylläpitäjän tehtävä): suomenkielinen geneerinen nimi yksittäisissä lääkkeissä ja protokollan ja hoidon vaihe, suluissa lääkkeiden kolmikirjaiminen englanninkielinen geneerinen lyhenne kauttaviivalla eroitettuna, mielellään aakkosjärjestyksessä. Esimerkiksi "AML2003 induktio (Cyt/Ida/Tio)". Lääketiedoissa täytetään lääkkeiden kokonaispäiväannokset/m2 ja annettujen päivien lukumäärä
 4. Ohjeet kantasolujensiirtojen kirjaamiseen löytyvät täältä (lisää linkki).
 5. Mikäli samanaikaisesti aloitetaan useampi lääke, jotka eivät kuulu samaan hoitokertaan, tulisi ne tallentaa eri hoidoiksi vaikka alkaisivatkin samana päivänä. Esim. yhdistelmäsolunsalpaajahoito (kertaluonteinen) ja tyrosiinikinaasiestäjä (jatkuva).
 6. Hoidon lisätietoihin tulee yksittäisten lääkkeiden kohdalla tallentaa lääkkeen annostus (esim. 400 mg x2) tai yhdistelmähoidon yhteydessä tarv. lisämääre (esim. "redus.")
 7. Harvakseltaan (>1 kk annosmuutosten välillä) muuttuvien annosten kohdalla merkitään aina uusi hoito. Esimerkiksi Hoito 1= Imatinibi 400 mg ja hoito 2=Imatinibi 800 mg. Annokset  merkitään lisätietoon ja lääkkeen tietoihin
 8. Tiuhemmin (<1 kk annosmuutosten välillä) muuttuvat hoidot kirjataan yhdeksi hoidoksi, esim. ALL2000-ylläpitohoito. Samoin it-hoidot voidaan tallentaa yhdeksi hoidoksi, jos muodostavat erikseen annetun hoitojakson esim. neuroleukemian hoidossa. 
 • Hoito valitaan alasvetovalikosta
 • -painikkeesta pääsee tallentamaan hoidon yksityiskohdat: lääkeannos merkitään useimmiten mg/m2.
 • Kahdesti päivässä annosteltavat lääkkeet, ja ensimmäinen annos annettiin illalla: laske hoitopäivien määräksi kokonaiset vuorokaudet. Esimerkki (potilaan pinta-ala 2m²):
1.7. Sytarabiini 750mg/m2 -> 1500mg x1
2.-4.7. Sytarabiini 750mg/m2 x2 -> 1500mg x2
5.7. Sytarabiini 750mg/m2 -> 1500mg x1

-> Merkitse annokseksi 1500mg/m² ja hoitopäivien määräksi 4

 • Muista tallentaa lopuksi!
Viimeksi muokannut: 
Lauri Mäkinen - 21.07.2015 - 15:15