TaYS

marjatta.sinisalo - 02.06.2010 - 16:19

Tämä ohje on työn alla, siis vielä kesken, ei käytössä.

Uuden hematologisen potilaan tullessa osastolle (poliklinikalle), sihteeri tarkistaa Mirandan pysyvistä esitiedoista, onko potilas antanut luvan FHRB-rekisteriin. Jos FHRB-suostumusta ei ole (tai on vain pelkkä SHR-suostumus), sihteeri tulostaa FHRB- tiedote/suostumuskaavakkeen, jonka hoitaja toimittaa potilaalle luettavaksi ja allekirjoitettavaksi. Mikäli potilaalla on kysyttävää, voi hän kysyä rekisteristä kierrolla lääkäriltä tai hoitajalta.

Kun potilas on allekirjoittanut suostumuksen, tutkimushoitaja tallentaa Mirandan pysyviin esitietoihin FHRB suostumuksen päivämäärän. Tutkimushoitaja tallentaa FHRB-rekisteriin potilaan nimen, hetun, osastolletulopäivän, huoneen, potilaspaikkan ja lisämääreen. Hoitava lääkäri täydentää rekisteriin potilaan diagnoosin ja  tarvittavat tiedot. Alkuperäiset allekirjoitetut suostumuslomakkeet säilytetään osasto 10A:n tutkimushoitajan huoneessa. ilona.rainerma@pshp.fi.

Suostumus kysytään, vaikka biopankkinäytteitä ei heti otettaisikaan.

Jos potilas ei suostu biopankkinäytteiden ottoon, mutta suostuu tietojen tallentamiseen rekisteriin, voidaan käyttää vanhaa, pelkkää SHR-tiedote/suostumuskaavaketta (linkki?).  

Viimeksi muokannut: 
Lauri Mäkinen - 21.07.2015 - 15:11